Online konzultáció

Újjászületett a Közvágóhíd egykori Fogadóépülete

Értékesítési iroda beltere

Számunkra is kiemelten fontos mérföldkőhöz érkezett a City Pearl építkezés, ugyanis elkészült az első épület a beruházás helyszínén, amely a különleges, műemlékvédelem alatt álló Fogadóépület. A Városligeti fasorról ide költözött az értékesítési irodánk. Ebből az alkalomból ünnepélyes megnyitót tartottunk és egy a múltat is bemutató minitárlatot is átadtunk a helyszínen.

Az egykori Közvágóhíd többhektáros alapterülete nyüzsgő ipari városrész volt, amely azonban a huszadik század végére minden tekintetben funkcióját vesztette, elhagyatott, lepusztult lerakat-raktár területté vált. A sok évtizedes gazdátlanság következtében a telken található épületek jelentős része életveszélyessé, menthetetlenné vált. Eltökélt célunk ugyanakkor, hogy megőrizzük, megidézzük a terület korábbi jelentőségét az emblematikus részek megtartásával, felújításával. Ennek a szándéknak első megvalósult állomásaként adtuk a romjaiból újjáépített egykori Fogadóépületet, amelyet az értékesítéssel foglalkozó munkatársak vehetnek most birtokba.

Az épületet ünnepélyes megnyitón a cégcsoport ügyfelei, a beruházás és az ingatlanok iránt érdeklődő befektetők jelenlétében adtuk át, ahol a korabeli képeket is megtekinthették a résztvevők. Nyílt napot is tervezünk minden érdeklődő számára, aki kíváncsi, milyen volt az élet a Közvágóhídon, és hogyan újult meg – elsőként – a Fogadóépület a területen. Érdemes követni a facebook oldalunkat, a részleteket ott is közzétesszük majd: City Pearl Facebook

A korhű visszaépítésen túl is szerettünk volna tisztelegni az ikonikus iparterület emléke előtt, ezért korabeli, a Közvágóhíd mindennapjait ábrázoló fotók, képeslapok nagyméretű változatából mini tárlatot is berendeztünk itt. A kiállítás végleges helyét még nem jelöltük ki, de biztosan emelni fogja a beruházás fényét, amint megidézi a terület egykori mindennapjait.

A City Pearl központi eleme lesz a szintén megőrzött és projekt részeként ugyancsak felújítás előtt álló emblematikus víztorony. Az eredeti formájában őrzik meg a kapukat kétoldalról díszítő jól ismert szobor alakokat is. A Közvágóhíd várostörténeti jelentőségét további épülethomlokzatok műemléki visszaépítésével idézi meg a nagyszabású beruházás.

Nemzetközi léptékben is ritkaságnak számít, hogy egy ipari műemlékvédelmi régiót ilyen módon, megújítva-megőrizve lássanak el új funkciókkal, a korábbi mészárszékek, hentesek és mészárosok, kifutófiúk, segédek és kereskedők nyüzsgő forgataga helyén zöld kertek, zöld felületek, kávézók, éttermek, szállodák, irodák, gazdag kínálatú üzletek veszik át a stafétát. A korabeli gyárias, ipari célokat szolgáló macskakövek, betonutak helyén rekreációs helyek, parkok várják a pihenni vágyókat – miközben a múlt századok hangulata is tetten érhető marad.  

KAPCSOLAT

ÉRTÉKESÍTÉSI IRODA

1095 Budapest, Soroksári út 58.
Hétfő-Péntek 09:00 – 17:00

MINDEN JOG FENNTARTVA - CITY PEARL COPYRIGHT 2022

City Pearl
× Miben segíthetek?